Leipomon historia

Mikko Miettinen tuli Joroisiin Vehmersalmelta vuonna 1957 Edward Mustosen leipurinoppiin. Leipurinoppia kesti reilut viisi vuotta ja sinä aikana tuli hankittua kisällin tutkinto. Vuonna 1963 hänestä tuli leipomo alan yrittäjä. Ensimmäinen leipomo sijaitsi ns.meijerin-rinteessä vanhassa vuokra kiinnteistössä.
Vuonna 1967 valmistui uusi ja oma leipomo-rakennus rapilanrinteeseen. Samassa rakennuksessa oli myös perheen asunto, joten työmatka ei ollut pitkä. Asiakas määrien kasvaessa uudet tilat alkoivat pian käydä ahtaaksi ja alkoi laajennuksen rakentaminen. Vuonna 1978 lisätilat saatiin käyttöön. Vuosien varrella tiloja on muutettu asianmukaisemmaksi mm, asunnon puolelle siirettiin sosiaalitilat ja konttori. Vuonna 2000 leipomon yhteyteen laitettiin pieni kahvila-myymälä, jota laajennettiin vuonna 2010.

Mikko ja Sinikka Miettiselle syntyi kolme lasta: Juha(1961), Satu(1965) ja Janne(1969). Suku-polven vaihdos tapahtui 1993, jolloin Satu ja Janne ottivat vetovastuun leipomosta. 12 vuotta myöhemmin Janne siirtyi palkkalistoille. Vanhempi veljes Juha otti vetovastuun yhdessä Sadun kanssa. Maailma muuttuu ja leipomo myšs. Vuonna 2010 Joroisten leipomo ky:stä tuli oy. Juha osti osake-enemistön, Sadun jäädessä osakkaaksi ja uutena osaakkana tuli mukaan Teemu Tarvainen(Sadun poika).
Uusi aika koitti taas1.6.2012 kun Joroisten leipomo siiryi uusiin ja isompiin tiloihin Jari-Pekka liikenneasemaan. Leipomolle avattiin erillinen kahvio Kuvansiin kesällä 2022.

 Markkina-alue on nykyisin Joroinen, Rantasalmi, Pieksämäki, Varkaus, Mikkeli, Savonlinna, Kuopio, Juva, Heinävesi ja Leppävirta.
Leipomo työllistää tällä hetkellä 13 vakituista ja jonkun kesäapulaisen.